Stichting Zonnewende Flevoland - Achtergrond informatie

Observatorium Robert Morris

Het Observatorium Robert Morris, in beheer van Het Flevo-landschap, is een voorbeeld van landart, een combinatie van beeldende kunst en architectuur. De Amerikaanse kunstenaar Robert Morris ontwierp dit Observatorium voor de tentoonstelling ‘Sonsbeek buiten de Perken’ (1971). Het stond toen tussen Santpoort en Velzen en is in 1977 opnieuw opgebouwd in Flevoland. Lees verder over dit unieke kunstwerk op de website van het Flevo-landschap.

ROUTEBESCHRIJVING

LET OP; controleer uw navigatie systeem, deze is wellicht nog niet aangepast op de nieuwe situatie.

Vanuit Groningen / Friesland:
- A6, direct na de Ketelbrug, afslag 12 richting Dronten/Swifterbant
- Volg de N711
- bij de rotonde rechtdoor richting Swifterbant
- Eerste kruising rechtsaf (Swifterringweg)
- U bereikt het Observatorium na circa 5 kilometer

Vanuit Zwolle, Kampen en Dronten:
-Volg borden Dronten
-Neem de Dronteringweg richting Swifterbant
-Rij Swifterbant voorbij
-Sla op de kruising (N711) linksaf de Swifterringweg op
-U bereikt het Observatorium na circa 5 kilometer

Vanuit Amsterdam, Almere en Lelystad, volg de A6:
- Afslag 11 / Lelystad Noord
- Ga onderaan de afslag naar rechts
- Rij onder de A6 door
- Ga rechtdoor op de tweede rotonde
- Sla rechtsaf op de derde rotonde (Binnenhavenweg)
- Rij parallel aan de N302 een stuk terug
- Via het bedrijventerrein (Oostervaart) op de rotonde naar links (Steenstraat)
- Weg vervolgen naar Edelhertweg
- Sla linksaf naar de Swifterringweg
- U bereikt het Observatorium na ca. 500 mtr aan de linkerkant.

Het Flevo-landschap

Het Flevo-landschap wil de Flevolandse natuur zo goed mogelijk behouden, beschermen en ontwikkelen en tegelijkertijd zorgen dat de bewoners en bezoekers van deze provincie er zo veel mogelijk van kunnen genieten.


Natuurbehoud

Bij het onderhouden en ontwikkelen van de natuur heeft de ecologie prioriteit, maar als terreinbeherende organisatie let Het Flevo-landschap ook op het behoud van landschap en cultuurhistorie en waar mogelijk op recreatiemogelijkheden. Functieverbreding van de natuur kan dus alleen als de natuur daar per saldo beter van wordt. Het Flevo-landschap streeft ook naar uitbreiding van haar terreinen, omdat dit bijdraagt aan de robuustheid van de natuur. Bovendien kunnen de terreinen dan efficiënter beheerd worden.


Natuurbeleving

Om te zorgen dat u van de natuur kunt genieten, maakt Het Flevo-landschap haar terreinen zo gastvrij mogelijk. Alleen waar de natuur té kwetsbaar is, is een terrein uitsluitend toegankelijk tijdens begeleide excursies. Door de bewoners en bezoekers mee te laten genieten van de natuur, voelen ze zich eerder verbonden met het Flevolandse landschap en met ons.

In het beleidsplan 2011-2014 kiest Het Flevo-landschap ervoor om te investeren in kwaliteit van natuur én in natuurbeleving. In dit document vertaalt Het Flevo-landschap de gemaakte keuzes in een visie op natuurbeheer bij Het Flevo-landschap en naar de uitwerking in de beheerpraktijk. De natuurbeheervisie is het overkoepelende en richtinggevende kader voor de beheerplannen voor de afzonderlijke gebieden. Daarnaast beoogt de natuurbeheervisie de externe partners te informeren.

contact

Het Flevo-landschap is telefonisch te bereiken op 0320 - 286 111. Wilt u hen liever een email sturen? Dan kan dat via This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it


Postadres
Het Flevo-landschap
Postbus 2181
8203 AD Lelystad


Bezoekadres
Het Flevo-landschap
Vlotgrasweg 11
8219 PP Lelystad


Website
www.flevo-landschap.nl