Stichting Zonnewende Flevoland - Nieuws

Foto's editie 2015

Op vrijdagavond 19 en zaterdagochtend 20 juni 2015 vond de 34e editie plaats van Festival Sunsation. Een foto-impressie van het festival treft u via onze Facebook pagina.


Terugblik Sunsation 2015 (Kees Bakker/Flevopost)

Journalist Kees Bakker van de Flevopost schreef een mooie terugblik op het festival. Zijn bijdrage is te lezen via deze pdf.Joost Zwagerman en Bart Chabot publiektrekkers

Vandaag kunnen we bekend maken dat Joost Zwagerman en Bart Chabot op de komende editie van Sunsation te zien en horen zullen zijn. Met deze laatste toevoegingen, is het programma van het oudste culturele evenement van Flevoland compleet. Chabot en Zwagerman zullen hun opwachting maken in het ochtendprogramma op zaterdag 20 juni as.Programma 34e editie bekend

Het programma voor de 34e editie van Festival Sunsation is rond. Het oudste culturele evenement van Flevoland, dat sinds het begin in 1982 plaats vindt in het Observatorium Robert Morris van het Flevo-landschap, heeft dit jaar plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni.

Op vrijdagavond biedt het festival een mooie mix van literatuur gerelateerde projecten, muzikale voorstellingen, een verhalen verteller en als rode draad een Open Dicht podium. Zaterdagochtend bij het krieken van de dag, start het festival om 05.00 uur met een mooie mix van jong literair talent, muzikale intermezzo's en bekende schrijvers en dichters. Publiektrekkers zijn dit jaar onder andere Joost Zwagerman en Wim Brands.

Het volledige programma van het gratis toegankelijk festival in Lelystad is te vinden via de website www.festivalsunsation.nl.
Symbolische overdracht stadsdichterschap

Jaarlijks biedt Sunsation de stadsdichter van Lelystad de mogelijkheid voor te dragen in het hoofdprogramma. De afgelopen jaren verzorgde voormalig stadsdichter Martijn Nijdeken mooie voordrachten, veelal speciaal geschreven voor het festival.

De onlangs gepresenteerde (her-)nieuwde stadsdichter Gerard Beense neemt het spreekwoordelijke stokje over tijdens de komende editie van Sunsation. Samen met Nijdeken verzorgt Beense dit jaar een symbolische overdracht van stadsdichterschap.

Veel Flevolandse inbreng dit jaar

Naast het inmiddels traditionele Open Dicht Podium op de vrijdagavond tijdens Festival Sunsation, met veel provinciale deelnemers, heeft Sunsation dit jaar een behoorlijke Flevolandse afvaardiging in het programma. Zo staan in het hoofdprogramma op zaterdagochtend bijvoorbeeld de Flevolandse muzikanten Martine Dubois en Sandy Dane. Daarnaast brengen de oud stadsdichter Martijn Nijdeken en de net nieuw benoemde stadsdichter Gerard Beense een symbolische overdracht van het stadsdichterschap door samen voor te dragen.

In het randprogramma tenslotte biedt de Flevolandse tak van Shut Up and Write een schrijfsessie, verzorgt de uit Swifterbant afkomstige auteur Marijke F. Jansen de workshop 'schrijven kreng!' en vertelt de uit Dronten afkomstige GertSpeelt verhalen bij het kampvuur. Het volledige programma van het gratis toegankelijk festival in Lelystad is te vinden via de website ​www.festivalsunsation.nl.

Provincie Flevoland en Lelystad ondersteunen wederom

Zowel de gemeente Lelystad als de Provincie Flevoland ondersteunen in 2015 het festival. Mede door deze ondersteuning kan Stichting Zonnewende Flevoland ook in 2015 weer het Festival Sunsation organiseren. Het stichtingsbestuur zijn beide overheden zeer erkentelijk voor het gestelde vertrouwen.