Stichting Zonnewende Flevoland - Achtergrond informatie

Sunsation 2016

Festival Sunsation is uitgegroeid van een kleinschalig po√ętische viering van de zonnewende met tientallen bezoekers tot een groots openlucht festival met de nadruk op literatuur en poezie. Het kloppende festivalhart is het prachtige Observatorium Robert Morris, een landschapskunstwerk in beheer van Het Flevo-landschap. Het observatorium ligt tussen Lelystad en Swifterbant. Het festival vindt in 2016 plaats op vrijdag 17 juni (20.00-00.00) en zaterdagmorgen 18 juni (05.00-09.00 uur!) Vrijdag kan vanaf 16.00 uur gratis gekampeerd worden op het terrein.

ROUTEBESCHRIJVING

LET OP; controleer uw navigatie systeem, deze is wellicht nog niet aangepast op de nieuwe situatie.

Vanuit Groningen / Friesland:
- A6, direct na de Ketelbrug, afslag 12 richting Dronten/Swifterbant
- Volg de N711
- bij de rotonde rechtdoor richting Swifterbant
- Eerste kruising rechtsaf (Swifterringweg)
- U bereikt het Observatorium na circa 5 kilometer

Vanuit Zwolle en Dronten:
-Neem de Dronteringweg richting Swifterbant
-Rij Swifterbant voorbij
-Sla op de kruising (N711) linksaf de Swifterringweg op
-U bereikt het Observatorium na circa 5 kilometer

Vanuit Amsterdam, Almere, Lelystad, volg de A6:
- Afslag 11 / Lelystad Noord
- Ga onderaan de afslag naar rechts
- Rij onder de A6 door
- Ga rechtdoor op de tweede rotonde
- Sla rechtsaf op de derde rotonde (Binnenhavenweg)
- Rij parallel aan de N302 een stuk terug
- Via het bedrijventerrein (Oostervaart) op de rotonde naar links (Steenstraat)
- Weg vervolgen naar Edelhertweg
- Sla linksaf naar de Swifterringweg
- U bereikt het Observatorium na ca. 500 mtr aan de linkerkant.OPBOUW WEEK

Wenst u tijdens de opbouwweek (va maandag 13 juni 2016) het Observatorium te bezoeken, stem dit dan af met de organisatie.

En alhoewel kamperen en overnachten op het landschapskunstwerk nooit is toegestaan en dus strafbaar is, kan dit al helemaal niet gedurende de opbouwweek. We rekenen op uw begrip hiervoor.


KAMPEREN

Vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur is het festivalterrein toegankelijk voor bezoekers en kampeerders. Tenten, caravans en campers worden, indien de ondergrond het toelaat, toegestaan. De voorzieningen zijn minimaal, wel toilletten, geen water en elektriciteit. Voor het kamperen op het terrein gelden regels, deze krijgt u bij aankomst uitgereikt. Kamperen kan alleen op aangegeven plaatsen.


ETEN EN DRINKEN

Op vrijdagavond is het mogelijk snacks en (licht alcoholische) dranken te verkrijgen aan de bar. De catering is tot 00.00 uur geopend. Zaterdagmorgen is het mogelijk de traditionele Sunsation ontbijten te verkrijgen (uitsmijters met/zonder spek) en verse koffie.


ENTREE NAAR WAARDERING

U bepaalt als bezoeker zelf welke bijdrage u als entree passend vind. De gehele ochtend treft u hiervoor bij binnenkomst medewerkers met een 'bijdrage-bus'. Op deze manier hopen we het festival voor een ieder toegankelijk te houden, waarbij we enige financiele ruimte hopen te verkrijgen middels recette opbrengsten. De bijdragen komen uiteraard geheel ten goede aan de organisatie en programmering van het festival.